« Wikke gaat door!»

Gepubliceerd op 26-05-2015

Als altijd komt hij energiek binnen. Soepele tred en vriendelijke ogen kijken nieuwsgierig de zaal in. Kort geknipt kapsel waarvan de kleur wat moeilijk is vast te stellen. Aan alle bewegingen is te merken dat we hier te maken hebben met een topmuzikant: Wikke van Wershoven, we boffen bij Brand New Voices! Zijn muzikale vriend, dirigent, Ed Verschuren vroeg hem of hij BNV wilde begeleiden en dat werd al snel een goed huwelijk.

Jeans theater show en heel veel meer

Wikke is ook al voor het zesde jaar bandleider en toetsenist van de JEANS theater show. Hij volgde de opleiding klassieke piano aan het Tilburgs Conservatorium heeft daar ook zijn D.M.-diploma gehaald. Daarnaast heeft hij de minor Koordirectie succesvol afgesloten èn is hij professioneel drummer. Als pianist begeleidt hij vaak koren, solisten en ensembles. Daarnaast is hij vaste repetitor van de Eindhovense koorvereniging ‘De Toonkunst’.

Docent piano, keyboard en drums

Wikke was de vaste pianist van Johanni van Oostrum (bekend als de winnares van Una Voce Particulare 2006). En als solist heeft hij bijvoorbeeld de ‘Rhapsody in Blue’ van Gerschwin uitgevoerd in het Muziekcentrum Frits Philips, samen met het Helikon-orkest. Hij is al meer dan vier jaar de vaste ‘muziekman’ van het Parktheater Eindhoven en regelt daarbij de muzikale omlijsting bij verschillende gelegenheden. En Wikke is docent piano, keyboard en drums!

Carat

Ook voor het BNV-optreden van 5 juli op Carat-Helmond is Wikke weer de vaste BNV-pianist. We kijken er naar uit!

9501551432630457b5e3902088de5421a86a801662a6d51b.jpg